sreda, 11. februar 2009

Kritika Alvara Cueve (en najboljših novinarjev)

Povedal vam bom popolnoma iskreno: prvi del Verana de amor me je očaral.

Zakaj? Zdi se mi popolnoma preprosta, kot nakakšen komični musical Richarda Rodgersa in Oscarja Hammersteina (Carousel) a hkrati zelo domišljava, kot film Como dos gotas de agua.
Tisti ki jo gleda, se z lahkoto preseli na drugi kraj, v drugi čas in živi v domišlijskem svetu. To je Verano de amor .. fantazija za se smejati, jokati, peti in vzdihovanje.

Tlacotalpan ni turistična točka kot naprimer Acapulco in Benetke, kjer punce hodijo brez modrcov, fantje pijejo po cele dneve in skupaj pojejo ob ognju. med temi kraji ni primerjave, a glede na to v kakšnem svetu trenutno živimo, je prava paša za oči.

Priznam, da sem pričakoval telenovelo podobno Lola, erase una vez in zato sem bil prijetno presenečen kako posrečeno so kombinirali tradicionalnost in domišljavost.
Če ste vi tisti, ki iščete tipične elemente Latinoameriške telenovele kot je ljubezen, bolečina in boj med nasprotij (dobri in slabi, bogati in revni, mladi in stari) jih boste tukaj z lahkoto našli.
Če ste pa tisti, ki ste bolj za stil Rebelde, ki iščete glasbo, golo kožo, modo, nespoštljivost in socialna sporočila ste prav tako prišli na svoj račun.

Ta verzija telenovele je veliko bolj izpopolnjena od prvotne. Tudi če niste 19-letnik jo boste lahko razumeli in jo pogledali skupaj z celo družino.

Če niste videli prvih dveh epizod, vam bom na kratko povedal kaj se dogaja. Zgodba govori o sanjah skupine najstnikov. Eni sanjajo o ljubezni, drugi o miru, tretji o glasbi itd. So pa tudi taki, ki svojih sanj še niso opredelili.

Opazovali bomo, kako bodo tej mladostniki poskušali uresničiti svoje sanje in boriti se z osebnimi problemi saj ima vsak svojo zgodbo, ki vpleta ljudi drugačnih let in socialnega statusa.

Tudi zasedba je polna presenečenj. Od vrnitve Dulce Marie in Lole Merino v svet telenovel, do sklenitve pogodbe z Markom Tacherjem. Vidimo pa lahko tudi ponovno srečanje Juana Ferrare in Enriqueja Roche, ter kup novih obrazov ki se jih splača spoznat.

Malo me skrbi za občane Tlacotalpana. Kam bodo dali toliko turistov, ki jih bo telenovela pripeljala v njihov kraj?

Za konec bi še povedal, da od Verana de amor pričakujem najmanj internacionalni boom ki bo spremenil življenje novim zvezdam ter prečudovitem Tlaotalpanu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar