nedelja, 29. marec 2009

Pomagali so k boljši prihodnosti

V zahvalo prebivalcem Tlacotalpana, zasedbi telenovele Verano de amor, delavcem Televise Verde in Televise Veracruz, bo na ranču María Murillo v času snemanja telenovele posajenih 2.000 dreves.

S to akcijo želijo povečati število manglarja, ter osveščati mlajše generacije o pomembnosti manglarja. Prav zaradi drugega razloga, so k akciji povabili tudi tri šole, katerih učenci imajo v rokah prihodnost Tlacotalpana in Mehike. Manglar vzdržuje ravnovesje tako v rastlinskem kot živalskem ekosistemu in zato je pomembno, da se ga ne iztrebi.

Kaj je manglar?
Manglar je tip ekosistema, ki ga sestavljajo drevesa, ki niso občutliva na sol; drevesa, ki rastejo ob ustju reke in okolici. Med območji z manglarom so ponavadi estuariji ali obale, v katerih bo nekoč živelo veliko različnih živalskih vrst (ribe, price..).

Zakaj je manglar pomemben?
So ključna zaščita proti eroziji. Poleg tega so dom za različna za različne price, ribe, dvoživke, mehkužce, lupinarje itd. v njih se naselijo tudi price, ki septembra migrirajo v Veracruz in okolico. Manglar je nepogrešljiv tudi v lesni in strojni industriji.

Igralci Verana de amor so se včeraj zbudili že zelo zgodaj, saj se je delo začelo že ob 7. zjutraj. Oblekli so si zelene majce Televise Verde in se odpeljali proti ranču María Murillo. Med njimi so bili: producent Pedro Damian, Gonzalo, Karla Souza, Brandon, Ma Elisa Camargo, Lola Merino, Analía del Mar, Santiago Salcido (Ivan - fant od Zoe), Andrea Muños, Mane de la Parra, ekipa Televise Verde, Šole Tlacotalpana in ljudje iz produkcije.

Na začetku so bili vsi malo zaspani in utrujeni od prejšnjega dne, a ko so videli vse šolarje, ki so jim bili propravljeni pomagati, so pograbili lopati in popolnoma pripravljeni odšli na delo. Na njihovih obrazih smo lahko videli veliko veselje, ki ga je pričaral dober razlog za ohranjanje našega planeta.

V hotel so se vrnili utrujeni, a predvsem veseli, saj so se naučili, kako pomagati človeštvu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar